Bruno Giacometto
Bruno Giacometto er ingen ny produsent for oss, han er tvert i mot en av de vi har hatt lengst i porteføljen vår!
I Caluso i Piemonte, ved foten av alpene, holder Bruno fortet.
Han arvet gården av sin far i 2001 og lager viner i den klassiske, canavesiske stilen. Han har i dag ca 6 hektar med vinmark og lager rundt 25000 flasker i året. Vi er så heldige å få en god del av de til Norge.
Caluso har gjort seg mest kjent for druen Erbaluce, en grønn druesort som lager veldig aromatiske viner med naturlig høy syre. Bruno lager sin under Erbaluce di Caluso DOCG appelasjonen vinene hans er et fantastisk eksempel på hva denne druen kan bli til i de rette hender.
I Caluso er det også en lang tradisjon for å bruke Erbaluce til å lage søte viner i passito-stil. Passito innebærer at druene tørkes på tørkeloft etter innhøsting. Deretter lagres de lenge på eikefat, opptil 6 år, før de flaskes. Resultatet blir en dyp farget vin med høyt sukkerinnhold og høy syre med distinkte aromaer av nøtter, mandler og tropisk frukt. Erbaluce Passito 2009
Erbaluce Autocton er den tørre utgaven av Erbaluce. Bruno bruker 4-5 kryomaserasjon før fermenteringen, noe som gir en veldig fruktig stil og et tett og konsentert aromabilde.
Canavese Nebbiolo 2013 er en spenstig og frisk nebbiolo med klassiske rødbærstoner samt slepne tanniner. Dette er en flott og vellagret nebbiolo i en veldig bra årgang og en god mulighet til å prøve nebbiolo med alder uten å tømme lommeboka
Nytt av året er Canavese Rosato 2020. Denne rosevinen er en blend på tre druer; Nebbiolo, Barbera og den lokale varianter Neretto di Bairo. En frisk og rødbærsdrevet rosè, men også med med litt struktur og dybde, noe som gjør den perfekt som matvin til sommermaten.
Bruno jobber helt etter biodynamiske prinsipper og han er sertifisert fra 2018.
|